מתן טסטוסטרון לפני ביצוע ניתוח לתיקון היפוספדיאס, מהווה נוהג מקובל בקרב אורולוגים. ברם, ההשפעה של מתן טסטוסטרון על תוצאי הניתוח עודנה שנויה במחלוקת. במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת The Journal of Urology, ביקשו החוקרים לבחון האם מתן טסטוסטרון לפני תיקון היפוספדיאס דיסטלי עם אורטרופלסטיה, מפחית באופן משמעותי את הסיבוכים לאחר הניתוח.
עוד בעניין דומה
המחקר הנוכחי בוצע במתכונת רטרוספקטיבית והתבסס על מסד נתונים של תיקוני היפוספדיאס ראשוניים עם ניתוח אורטרופלסטיה (2015 – 2021). חולים שעברו תיקון ללא אורטרופלסטיה לא נכללו במחקר זה. החוקרים אספו מידע בדבר גיל המטופל, סוג ההליך, מצב מתן טסטוסטרון, גודל העטרה (glans) בביקור ראשוני ותוך כדי ניתוח, אורך האורטרופלסטיה וסיבוכים לאחר הניתוח.
רגרסיה לוגיסטית המותאמת לרוחב העטרה של הביקור הראשוני, אורך האורטרופלסטיה והגיל, שימשה בכדי לקבוע את ההשפעה של מתן טסטוסטרון על היארעות סיבוכי ניתוח. המחקר הנוכחי כלל סך של 368 נבדקים. 133 מהנבדקים קיבלו טסטוסטרון לפני הניתוח.
תוצאות המחקר הדגימו כי רוחב העטרה של הביקור הראשוני היה גדול יותר באופן משמעותי בקבוצה שלא קיבלה טסטוסטרון, לעומת אלה אשר קיבלו טסטוסטרון (14.5 מ"מ לעומת 13.1 מ"מ, P = .001). לנבדקים אשר קיבלו טסטוסטרון היה רוחב העטרה גדול משמעותית בזמן הניתוח (17.1 מ"מ לעומת 14.6 מ"מ [בקבוצה ללא טסטוסטרון], P = .001).
בניתוח רגרסיה לוגיסטית רב משתנית לאחר התאמה לגיל, לרוחב העטרה לפני הניתוח, לסטטוס קבלת טסטוסטרון ואורך האורטרופלסטיה, מתן טסטוסטרון אכן הודגם כקשור באופן מובהק לסיכויים מופחתים לסיבוכים בתר-ניתוחיים (יחס סיכויים: 0.4, P = 0.039).
מתוצאות מחקר זה עולה כי בחולים העוברים תיקון היפוספדיאס דיסטלי עם אורטרופלסטיה, ישנו קשר מובהק בין מתן טסטוסטרון לפני הפרוצדורה לירידה בסבירות לסיבוכים בתר-ניתוחיים. מחקרים עתידיים על מתן טסטוסטרון צריכים להתמקד בקבוצות ספציפיות של חולים עם היפוספדיאס, שכן היתרונות של טסטוסטרון עשויים להיות בולטים יותר בתת קבוצות מסוימות מאשר באחרות.
מקור: