במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת International Journal of Urology, ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין שבריריות לתסמינים של דרכי השתן התחתונות (lower urinary tract symptoms – LUTS).
עוד בעניין דומה
במחקר זה העריכו החוקרים את הקשר בין שבריריות ו-LUTS, בקרב 247 מבוגרים (45 שנים ומעלה, גיל ממוצע: 60). החוקרים השוו בין מצב הבסיס ונתוני מעקב של חמש שנים.
הערכת שבריריות התבססה על Fried phenotype (הערכת שבריריות מבוססת פנוטיפ), אינדקס שבריריות (5 פריטים, 5i-mFI, הערכת שבריריות מבוססת תחלואה נלווית), ומדד frailty discriminant score (הערכת שבריריות מקיפה). LUTS הוערכו באמצעות ציון סימפטום הערמונית הבינלאומי (international prostate symptom score – IPSS) ומדד סימפטומים של שלפוחית רגיזה (overactive bladder symptom score - OABSS).
תוצאות המחקר הדגימו כי ה-IPSS וה-OABSS החציוניים עלו באופן משמעותי במהלך חמש שנות המעקב. שיעור האנשים השבריריים לא עלה משמעותית במהלך חמש השנים. מבין שלושת כלי הערכת השבריריות, ציון 5i-mFI עלה באופן המשמעותי ביותר בין 2014 ל-2019.
מניתוחי רגרסיה ליניארית מרובים עלה כי חומרת LUTS ב-2014 קשורה באופן מובהק ל-5i-mFI ב-2019. מאידך, 5i-mFI בשנת 2014 לא נמצאה קשורה לדרגת החומרה של LUTS בשנת 2019.
מתוצאות מחקר זה עולה כי ההשפעה של LUTS על שבריריות עשויה להיות גדולה יותר מהשפעת שבריריות על LUTS. דרושים מחקרים נוספים בקנה מידה גדול כדי להבהיר את הקשר בין LUTS לבין שבריריות.
מקור: