במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Urology ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה הקלינית (באבחון וטיפול) של ניתוח sling לדליפת שתן במאמץ, וזאת לאחר בניית מודל הדמיה (CT) תלת ממדית.
עוד בעניין דומה
מחקר זה בוצע המתכונת רטרוספקטיבית. במחקר נכללו מטופלים עם דליפת שתן במאמץ אשר טופלו בין חודשי אוקטובר 2020 למרץ 2022. המחקר הנוכחי כלל סך של 34 נבדקים, ב-16 מתוכם נבנה מודל טרום- ניתוחי בעזרת CT תלת מימדי.
החוקרים ביצעו אנאליזה לתוצאים הפרי-אופרטיביים, התוצאים הבתר-ניתוחיים. לבסוף, החוקרים חקרו את המתאם בין כמה פרמטרים הקשורים למודל הדמיה תלת מימדי לבין חומרת דליפת שתן במאמץ.
תוצאות המחקר הדגימו כי בהשוואה לניתוחים מסורתיים, זמן הפעולה של קבוצת ההדמיה התלת מימדית היה קצר משמעותית (P < 0.05).
לא הודגם הבדל מובהק באובדן דם תוך ניתוחי, בחום סאב ניתוחי, בדימומים, בהשתנה, בכאב פודנדלי או מפשעתי ובשיפור הסימפטומטי לאחר הניתוח. הזווית הוסיקו-אורטראלית האחורית שנמדדה על ידי מודל שחזור תלת מימדי נמצאה בקורלציה עם ציון ICI-Q-SF.
מתוצאות המחקר עולה כי בניית מודל הדמיה תלת מימדי של דליפת שתן במאמץ יכולה לשמש במסגרת המרפאה כטכניקת הערכה חדשה, בטוחה ויעילה לפני הניתוח. החוקרים קוראים לביצוע מחקרי המשך בהם יחקרו יישומים פוטנציאליים נוספים של שיטת הדמיה זו.