מטרת החוקרים היתה לערוך אנליזה של הספרות בנושא אורולוגיה שפורסמה במהלך מגיפת הקורונה על מנת לנסות להנחות מחקר עתידי.
עוד בעניין דומה
החוקרים חיפשו בכל מאגרי הנתונים של Web of Science בין השנים 2019-2021, בניסיון לאתר את כל הפרסומים הקשורים ל-COVID-19 ולאורולוגיה. הם השתמשו במילות המפתח נגיף הקורונה 19, COVID-19, SARS-CoV-2, נגיף קורונה חדש, nCoV-2019, מגיפה ו/או אורולוגיה. בנוסף, החוקרים איתרו את 50 הפרסומים המובילים שצוטטו וסיכמו גם אותם. החוקרים השתמשו בקבצי Microsoft Excel מיוצאים, תוכנת Visualization of Similarities viewer (VOSviewer) והערכה תיאורית, על מנת לערוך אנליזות ביבליומטריות וסטטיסטיות של הפרסומים.
החוקרים זיהו בסך הכל 582 פרסומים הקשורים ל-COVID-19 ולאורולוגיה. הם דיווחו כי בין הפרסומים, המחבר, כתב העת, המדינה והארגון הפעילים ביותר היו פרנצ'סקו פורפיגליה, European Urology, ארצות הברית ובית החולים האוניברסיטאי לה פז, בהתאמה.
כמו כן, נמצא כי מילות המפתח הנפוצות ביותר היו רפואה בשלט רחוק - רפואה טלפונית, SARS-CoV-2, וירוס קורונה, מגיפה, התמחות, אשך, זרע, השתלת כליה, אנדורולוגיה וניתוח. לבסוף, נמצא כי הנושאים המדאיגים ביותר במאמרים היו ההשפעה השלילית של COVID-19 על הכשרת המתמחים והנזק הקבוע לאיברים במערכת השתן.
החוקרים הגיעו למסקנה כי על סמך אנליזה של כל המאמרים הקשורים ל-COVID-19 ולאורולוגיה שפורסמו עד היום בכל מאגרי הנתונים של Web of Science - הנפוצים ביותר היו כאלה שהתבססו על פרקטיקה קלינית ואמבולטורית, רפואה בשלט רחוק, הכשרת מתמחים, השתלות איברים ואשכים.
הם סבורים כי יש צורך במחקר נוסף על מנת להעריך את ההשפעות השליליות ארוכות הטווח של המגיפה על הפרקטיקה האורולוגית ובייחוד על האיברים של מערכת השתן.
מקור: