היפראינסולימניה ודלקת הם שני מסלולים המקשרים בין דיאטה לבין מחלות כרוניות. מצטברות עדויות רבות המציעות שמסלולים אלה עלולים גם להגביר את הסיכון לסרטן הערמונית.
עוד בעניין דומה
מטרתו של מחקר פרוספקטיבי שפורסם ב-European Urology היא לקבוע האם תזונה היפראינסולינמית/ מעוררת דלקת קשורות בהיארעות גבוהה יותר של סרטן הערמונית ותמותה. במחקר השתתפו 41,209 גברים (בשנים 1986-2014). חושבו שני ציונים על סמך שאלוני תזונה.
במהלך 28 שנות מעקב נמצאו 5,929 מקרים של סרטן הערמונית בקרב המשתתפים, כולל 1,019 מקרים מתקדמים. תועדו 667 מקרי מוות בעקבות סרטן הערמונית.
במשתתפים שצרכו דיאטה היפראינסולינמית נמצא סיכון מוגבר ב-7% לסרטן הערמונית (יחס סיכון 1.07, רווח בר-סמך של 95% 1.00-1.15), כמו כן סיכון מוגבר לסרטן ערמונית קטלני ב-9% (יחס סיכון 1.09, רווח בר-סמך של 95% 1.00-1.18).
לאחר ריבוד לפי גיל, נמצא כי יש קשר בין דיאטה היפראינסולינמית לבין תחלואה מוקדמת יותר בסרטן ערמונית אגרסיבי (בגיל צעיר מ-65). יחס הסיכון היה 1.2 לסרטן מתקדם רווח בר-סמך של 95%, 1.06-1.35) ו-1.22 (רווח בר-סמך של 95%, 1.04-1.42) לסרטן ערמונית קטלני.
לא נמצא קשר בין דיאטה דלקתית לבין סיכון מוגבר לסרטן ערמונית באוכלוסיית המחקר, אך כן נמצא קשר בין דיאטה דלקתית לבין תחלואה מוקדמת יותר בסרטן ערמונית קטלני (יחס סיכון של 1.16, רווח בר-סמך של 95%, 1.00-1.35)
מסקנת החוקרים היתה כי היפראינסולינמיה ודלקת מעלים את הסיכון לתחלואה בסרטן ערמונית, בייחוד סרטן ערמונית אגרסיבי וסרטן ערמונית בגיל צעיר. הימנעות ממזונות דלקתיים והיפראינסולימניים יכולה להועיל במניעת סרטן ערמונית, בייחוד בגברים צעירים.
מקור: